27 Haziran 2015 Cumartesi

Fıstıklı Kurabiye

Malzemeleri:

125 gr. Yumuşak margarin,
1 Su bardağı esmer şeker,
1 Yumurta,
1 paket vanilin,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi,
1 su bardağı dövülmüş yer fıstığı,
2,5 su bardağı tam buğday unu.

Yapılışı:

125 gr. yumuşak margarin ve 1 su bardağı esmer şekeri bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 - 3 dk. çırpın. 1 Yumurta, 1 paket vanilin ve 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi ekleyip 2 dk. daha çırpın. Üzerine 1 su bardağı dövülmüş yer fıstığı, 2,5 su bardağı tam buğday unu ve 1 çay kaşığı kabartma tozu ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabında 30 dk. bekletin.

Hamurdan cevizden küçük parçalar alıp elinizde yuvarlayın, yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayıp üzerine çatal ile bastırarak yassılaştırın. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayıp 170 C derecede ısıtılmış fırında 15 - 20 dk. pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder